Hoe werkt het?

‘Het koffertje van Samuel’ gaat in alle Nederlandse bisdommen en Vlaams België een reis maken van gezin naar gezin. Ieder gezin houdt het koffertje een week in huis, van zondag tot zondag, en gebruikt de mooie materialen die erin zitten om als gezin samen te bidden en zo te groeien in liefde voor Jezus.

Koffertje een week in huis

Voor elk bisdom is er een koffertje. De meeste spulletjes maken de reis mee van gezin tot gezin, maar sommige dingen mag een gezin houden. Zoals bij­voor­beeld de icoonkaart met het gebed voor het gezin. Met een kruis, Mariabeeld, kaarsen­standaard en nog enkele extraatjes kan een mooi gebedshoekje worden gemaakt.

Doorgeven

Na een week zorgen de gezinnen er zelf voor dat het koffertje van het ene naar het andere gezin verhuist. Het is natuurlijk enorm fijn als je in je eigen parochie of buurt gezinnen kent die het koffertje ook een weekje in huis willen hebben.

Mocht je zelf het koffertje aan een ander gezin door willen geven, vraag dan of ze zo snel mogelijk op deze site het reserverings­for­mu­lier invullen voordat een ander gezin al heeft gereserveerd!

Log- en intentieboekje

Naast de gebedenboekjes, bijbel, stripboek enzovoorts, zit er ook een logboek in waarin je op kunt schrijven hoe de week met het koffertje in jullie gezin is gegaan. Ook zit er een intentieboekje bij voor speciale intenties. Als je deze in het boekje noteert, bidden alle volgende gezinnen ook voor die intentie(s)!

We zouden het leuk vinden als jullie je ervaring (en een foto!) opsturen zodat we het op de site kunnen zetten. Dat kan andere gezinnen weer inspireren en bemoedigen.

Reisgids

Reisgids voor het Koffertje van Samuel

De reisgids legt uit hoe je het koffertje kunt gebruiken en geeft suggesties hoe je elke dag vijf tot tien minuten als gezin kunt bidden. Uiteraard kan een gezin zelf kijken hoe ze de materialen gebruiken voor het gezamenlijk gebed en ook hoe ze alle extra materialen bekijken/benutten zoals een film voor kinderen over Fatima of de film War Room over de kracht van het gebed.

Reserveren

Je kunt het koffertje reserveren via het reserverings­for­mu­lier op deze site. Nadat je bij ‘reserveren’ je bisdom of België hebt aangeklikt, krijg je een overzicht van de weken. In de week die al gereserveerd is, zie je een plaatsnaam staan.

Tip: kies dus een week die volgt op of voorafgaat aan een week waarin het koffertje al bij jullie in de buurt is!

Op de site komen verder geen per­soon­lijke gegevens te staan, alleen dus een woon­plaats. De gezinnen stemmen namelijk onderling af hoe het koffertje van de een naar de ander gaat. Vanuit de organisatie ontvangt het gezin waar het koffertje is de contactgegevens van het volgende gezin, zodat ze samen kunnen afspreken.

Mocht er een week vrij zijn, dan blijft het koffertje een weekje langer bij het gezin (en heb je dus nog meer tijd om alles te ontdekken).